Κατασχέθηκε η περιουσία 90 εκ. δολαρίων του «Mr Bitcoin» - Ο Βίνικ ύποπτος για το ξέπλυμα δις δολαρίων

Περιουσιακά στοιχεία ύψους 90,68 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, που συνδέονται με τον Αλεξάντερ Βίνικ, κατέσχεσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας

 

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε χθες στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (90,68 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος είναι ύποπτος για το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακό νόμισμα.

 

Δείτε επίσης: Αλεξάντερ Βίνικ: Την έκδοση του Ρώσου Μr Βitcoin στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που έχει κατασχεθεί στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

 

Δείτε επίσης: Την έκδοση του «Mr. Bitcoin» που είναι ετοιμοθάνατος ζητά η Ρωσία από την Ελλάδα

 

Ο Βίνικ  - γνωστός ως Mr Bitcoin - συνελήθφη  το 2017 στη Χαλκιδική βάσει αμερικανικού εντάλματος και κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους μιας σπείρας για το ξέπλυμα χρημάτων. 

 

Οι αρχές στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Βίνικ ότι διηύθυνε από το 2011 την BTC-e, μια πλατφόρμα για συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, για να διευκολύνει εγκλήματα που κυμαίνονται από παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Δείτε επίσης: Σοκαριστικές εικόνες του «Mr. Bitcoin» μέσα από τη φυλακή - 90 μέρες σε απεργία πείνας - Φώτο

 

Τον Ιανουάριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε την έκδοση του Βίνικ στην Γαλλία και όχι στις ΗΠΑ, ή την Ρωσία - το οποίο επιδίωκε ο ίδιος καθώς είναι η χώρα καταγωγής του

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr