‘’Οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική’’: Ο Γαβρόγλου μάλλον ζητάει συγνώμη από Κεραμέως μετά τον σάλο για το σεξιστικό του tweet
Σάλο προκάλεσε η ανάρτησή του Κώστα Γαβρόγλου στα social media για τη Νίκη Κεραμέως.
Επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο Κώστας Γαβρόγλου. Σε μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως "ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική".
«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως» έγραψε ο κ. Γαβρόγλου.
Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως
Η αρχική ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και της Υπουργού Παιδεάις Νίκης Κεραμέως.
«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος… Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)» έγραψε στο Twitter η Υπουργός.
Η ''συγνώμη'' του Κώστα Γαβρόγλου
Με δεύτερη ανάρτησή του, μετά τις επικρίσεις, ο Κώστας γαβρόγλου υποστήριξε ότι το σχόλιό του παρεξηγήθηκε επειδή «κάποιοι δεν γνωρίζουν τη λέξη στερεότυπο». Ειδικότερα, σημείωσε:
«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr