Σαρηγιάννης: Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα - Βατόπουλος: Υποχρεωτική η μάσκα μέσα & έξω (βίντεο)

«Σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου» εκτίμησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι επιστήμονες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Περισσότερα από 400 ήταν και χθες τα κρούσματα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί, ειδικά στην Αττική. 

Όπως τόνισε o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, «σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».

«Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600+ μέσο όρο κάθε μέρα» πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως αν υπάρχει συνδυασμός του Covid19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1 τα κρούσματα ημερησίως μπορούν να φτάσουν στις  2.000 κάθε ημέρα.

Με τη σειρά του ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως αρκετά σύντομα θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα μέσα κι έξω. 

 

«Ήδη έχει χτυπήσει το "καμπανάκι", ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Κάποια στιγμή θα γίνει, και αρκετά σύντομα, η χρήση μάσκας μέσα κι έξω, είναι δική μου εκτίμηση» τόνισε. 
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ