H Nτίνα Νικολάου μας φτιάχνει ακαταμάχητο cheesecake με δύο σοκολάτες - Λιώνει στο στόμα

Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • Για τις κρέμες
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, ελαφρά χτυπημένη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • Για το γλάσο κακάο
  • 70 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το λευκό γλάσο
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 15 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. «Ντύνω» εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρχουν διαρροές και την αφήνω στην άκρη.

  • ΒΗΜΑ 2Βάζω στο μπλέντερ τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματίζω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα το ισιώνω πιέζοντάς το για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • ΒΗΜΑ 3Μοιράζω την κρέμα γάλακτος σε δύο μπολ, στο πρώτο βάζω την λευκή κουβερτούρα, σπασμένη και στο δεύτερο την μαύρη κουβερτούρα. Ζεσταίνω στα μικροκύματα μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Χωρίζω το μείγμα του τυριού σε δύο μπολ και προσθέτω στον κάθε ένα τις λιωμένες σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω για να ενωθούν καλά. Ξεκινάω να γεμίζω τη φόρμα με κουταλιές εναλλάξ από τα δύο χρώματα μέχρι να τελειώσουν.
  • ΒΗΜΑ 4Μεταφέρω τη φόρμα με προσοχή σε ένα ταψί και γεμίζω το ταψί με βραστό νερό μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας. Ψήνω για 45-50 λεπτά.
  • ΒΗΜΑ 5Βγάζω το cheesecake από το φούρνο. Θα πρέπει η περιφέρεια είναι είναι σφιχτή ενώ στο κέντρο του θα είναι πιο μαλακό. Το αφήνω να κρυώσει. Το ξεφορμάρω και το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει καλά. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο και διακοσμώ με τα δύο γλάσα. Σερβίρω αμέσως.
  • ΒΗΜΑ 6Για το γλάσο κακάο: Βάζω το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθούν οι σβόλοι του κακάο. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει.
  • ΒΗΜΑ 7Για το λευκό γλάσο: Zεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτω την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Το αφήνω να κρυώσει.

 

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr