Πρίγκιπας William: Κέρδισε την αγάπη της Kate Middleton μαγειρεύοντας μακαρονάδα μπολονέζ - Η αλάνθαστη συνταγή του (Φωτό)

«Ο έρως περνά πρώτα από το στομάχι»

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ με ένα ρομαντικό δείπνο που θα έχετε μαγειρέψει ο πρίγκιπας William σάς έχει τη λύση.

 

 

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος μοιράστηκε επιτέλους τη συνταγή που έφτιαξε στην Kate Middleton για να την κερδίσει όταν ακόμα πήγαιναν στο πανεπιστήμιο του St. Andrews.

 

 

Ο πρίγκιπας William, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου έγραψε τον πρόλογο σε ένα βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «A Taste of Home». Το βιβλίο εκδόθηκε από τον οργανισμό «The Passage», το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου για άστεγους και άτομα με στεγαστική επισφάλεια.

 

 

Στον πρόλογο του βιβλίου ο πρίγκιπας William αναφέρεται στην επίσκεψή του στην κουζίνα του «The Passage» το 2019, όταν βοήθησε στην προετοιμασία και το σερβίρισμα του πιάτου σπαγγέτι μπολονέζ. Ήταν η ίδια μέρα που ορίστηκε βασιλικός προστάτης της οργάνωσης.

 

 

«Οι επισκέψεις που έκανα ως παιδί σε αυτό το μέρος μου άφησαν μια βαθιά και σταθερή εντύπωση – για το πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι στην κοινωνία μας, ειδικά οι φτωχότεροι, αντιμετωπίζονται με σεβασμό, αξιοπρέπεια και καλοσύνη και τους παρέχονται οι ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στη ζωή» ανέφερε σε δήλωσή του εκείνη την εποχή.

 

 

Υλικά για τέσσερα άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 30g βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, καλά ψιλοκομμένο
  • 2 σέλινο ψιλοκομμένα
  • 350γρ άριστης ποιότητας άπαχο βόειο κρέας
  • 250 ml ξηρό, λευκό κρασί
  • 120ml γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένη
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ ντομάτας
  • 250 γραμμάρια μακαρόνια ή μπουκατίνι
  • 50γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε τη σάλτσα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να «σπάσετε» τον κιμά και προσθέστε τον στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα όλα. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ αλλά μην το αφήσετε να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, κλείστε τη φωτιά και ανακατέψτε το γάλα και το μοσχοκάρυδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το γάλα.
  • Ανακατέψτε τις ντομάτες και τον πουρέ και στη συνέχεια βάλτε το αλατοπίπερο. Σιγοβράστε πολύ, πολύ απαλά, ακάλυπτα, για περίπου τρεις ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Όταν η σάλτσα σας είναι έτοιμη, ρίξτε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι να βράσει και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό, ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε καλά. Χωρίστε τα ζυμαρικά σε τέσσερα μπολ και προσθέστε την καυτή σάλτσα σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε την παρμεζάνα σε ένα μικρό πιάτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr