Απίστευτο! Φωτογράφος απαθανάτισε χταπόδι με διάφανο κεφάλι - μπορείς να δεις το εσωτερικό του εγκεφάλου του (φωτό)
Συγκλονιστικές λήψεις των υπέροχων πλασμάτων που κρύβει ο μαύρος ωκεανός
Εμείς οι άνθρωποι φωτογραφήσαμε με επιτυχία τη μαύρη τρύπα, ανακαλύψαμε τα μυστικά που κρύβει ο πλανήτης Άρης και στείλαμε διαστημόπλοια στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
Ωστόσο ο πλανήτης μας παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο στο μεγαλύτερο μέρος του, ένα μυστήριο που είναι επίσης παραπλανητικά οικείο.
Ο ωκεανός είναι η ψυχή της Γης, καλύπτοντας πάνω από το 70% της επιφάνειας του πλανήτη, επηρεάζοντας τον καιρό, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία και τελικά στηρίζοντας τη ζωή.
Σε όλη την ιστορία, ο ωκεανός υπήρξε ζωτική πηγή μεταφορών, εμπορίου, ανάπτυξης και έμπνευσης.
Αλλά περισσότερο από το 80% του ωκεανού παραμένει ανεξερεύνητο.
Ορμώμενος από αυτό το μυστήριο, ο φωτογράφος Wu Yung-sen με έδρα την Ταϊπέι κάνει υποβρύχιες λήψεις εδώ και χρόνια.
Σε μία από τις τελευταίες καταδύσεις ο Ιάπωνας φωτογράφος είχε την ευκαιρία να φωτογραφήσει το χταπόδι larval Wunderpus
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες, τονίζουν πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το πλάσμα. Το διαφανές σώμα του μωρού επιτρέπει σε έναν παρατηρητή να δει ακόμη και τον εγκέφαλό του
Το χταπόδι Wunderpus είναι σημαντικό όχι μόνο για φωτογράφους, αλλά και για τις τουριστικές καταδύσεις και για τους δύτες από εγχώρια ενυδρεία.
Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το ιστορικό της ζωής και τη συμπεριφορά του, καθώς το είδος ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980 και περιγράφηκε επίσημα μόλις το 2006, αναφέρει το Bored Panda.
Το αρχείο του Wu Yung-sen περιέχει και πολλά άλλα υπέροχα και περίεργα πλάσματα του βυθού.
"Άκουσα για τη φωτογραφία στον μαύρο ωκεανό, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους φίλους μου και άρχισα αμέσως να εργάζομαι σε αυτόν τον μοναδικό τομέα", δήλωσε ο Wu Yung-sen στην Bored Panda.
"Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μάθετε τα χαρακτηριστικά των πλασμάτων του μαύρου νερού. Τότε πρέπει να καταλάβετε ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για αυτήν τη δραστηριότητα, πώς να προσελκύσετε πλάσματα του μαύρου ωκεανού και πώς να μείνετε ασφαλείς. ", συνεχίζει.
"Οι υποβρύχιες λήψεις γίνονται συνήθως σε βάθος από 15 έως 30 μέτρα στο βυθό επειδή το εύρος της κίνησης των πλασμάτων που βρίσκονται στον μαύρο ωκεανό είναι συνήθως από 6 έως 2000 μέτρα", εξηγεί ο φωτογράφος.
"Δεν μπορώ να πάω βαθύτερα λόγω του εξοπλισμού μου", συμπληρώνει.
Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr