H "χρυσοχέρα" Όλγα Κεφαλογιάννη φτιάχνει live κρητικό πιλάφι - Μας δίνει την συνταγή της πιο light παραλλαγής της (βίντεο)
H όμορφη βουλευτής μας δείχνει τις ικανότητές της στην κουζίνα, φτιάχνοντας μια παραδοσιακή συνταγή από την ιδιαίτερη πατρίδα της...
Εξαιρετική μαγείρισσα είναι ως παραδοσιακή Κρητικιά η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μαγείρεψε, λίγες μέρες πριν το τέλος του 2021, ένα πεντανόστιμο κρητικό πιλάφι και μας έδωσε και την δική της συνταγή μέσω instagram!
«Τελευταία Κυριακή του 2020 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για Κρητικό πιλάφι (χωρίς πολλά λιπαρά)
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)
Ρύζι “καρολίνα”
Λαχανικά (καρότα, σέλινο, κολοκύθια)
Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καρυκεύματα)
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε το ζουμί.
Για να φτιάξουμε το πιλάφι ακολουθούμε το γνωστό κανόνα 1 προς 3 (δηλ. για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειαζόμαστε 3 φλιτζάνια ζουμί).
Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε για κάθε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια ζουμί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση. Υπολογίζουμε περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμόνι (εγώ βάζω ένα λεμόνι ανα φλιτζάνι) και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.
Όταν τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε το πιλάφι και το συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
(Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πιλάφι για πολλά άτομα, μπορείτε να φυλάξετε το ζωμό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αργότερα)» έγραψε η ίδια στην ανάρτησή της.
Πραγματική "χρυσοχέρα" η γοητευτική Όλγα Κεφαλογιάννη!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr