Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει μία μοναδική βασιλόπιτα κέικ- Με αποξηραμένα φρούτα & κρέμα κάστανου
Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
170 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
100 γρ. κράνμπερι
4 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας μπράντι
Για την κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. κρέμα κάστανου (την βρίσκομαι έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
1 βανιλίνη
Για το γλάσο
2 ασπράδια, κατά προτίμηση βιολογικά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Για τη διακόσμηση
Καραμελάκια σε διάφορα χρώματα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1 Για το κέικ: Ανακατεύω τις σταφίδες και τα κράνμπερι με το μπράντι και το γάλα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
ΒΗΜΑ 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, όσο να ενσωματωθούν. Προσθέτω τις σταφίδες και τα κράνμπερι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
ΒΗΜΑ 3 Αδειάζω το μείγμα σε μία φόρμα με διάμετρο 22 εκ. περίπου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα περίπου.
ΒΗΜΑ 4 Για την κρέμα: Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάω με αυγοδάρτη καλά τη κρέμα κάστανου για να την αφρατέψω και την ενώνω μαλακά με τη σαντιγί με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην σπάσω τον όγκο της.
ΒΗΜΑ 5 Για το γλάσο: Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά, όσο να ομογενοποιηθούν.
ΒΗΜΑ 6 Κόβω στη μέση το κέικ, αφού κρυώσει και απλώνω στον ένα δίσκο την κρέμα. Τοποθετώ τον δεύτερο δίσκο επάνω και σκεπάζω το κέικ με το γλάσο.
ΒΗΜΑ 7 Μπορείτε να στολίσετε με μικρά καραμελάκια σε διάφορα χρώματα και να σχηματίσετε με αυτά την χρονολογία.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr