Μπουρδούμης σε Μαρκουλάκη: Είναι αν μη τι άλλο λυπηρό, από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα καλύτερα να σιωπήσεις (φωτό & βίντεο)

«Γιατί μας βάζει σε τάξη;»

Τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφορικά με τις καταγγελίες στον χώρο του Πολιτισμού, σχολίασε με ανάρτηση στα social media ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ειδικότερα σε ποστ του ο ηθοποιός έγραψε τα εξής:

«O Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας εγκαλεί να μη συμμετέχουμε στα μέσα μαζικής δικτύωσης και να συζητάμε για ένα θέμα που πλέον τυραννάει όχι μόνο το θέατρο αλλά ολόκληρη την κοινωνία. 

Γιατί μας βάζει σε τάξη, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε κατά κόρον αυτά τα μέσα για να εκθέσει τις απόψεις του και να εκτεθεί ο ίδιος; Δε γνωρίζει ότι αν αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια δεν εξέθεταν τους εαυτούς τους εκεί, τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν;

Αναγάγει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε θεώρημα την παιδεραστία ως μια παραβατική / παραγωγική / αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ξεθάβοντας τον Debussy, αν και υπάρχουν πιο ηχηρά ονόματα στην πιάτσα. Είναι αν μη τι άλλο λυπηρό. Από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα και "συγκαλύπτεις" τον "βασανισμένο καλλιτέχνη" που τα πάθη του τον οδηγούν σε λάθη καλύτερα να σιωπήσεις.

Επίσης μπορεί να μου λύσει κάποιος την εξής απορία. Προσπαθώ να ταγκάρω τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και δεν με αφήνει το Instagram. Μήπως έχει να κάνει και αυτό με το επιτελικό κράτος;».

Τι είχε δηλώσει στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης;

«Πρόκειται για μια επώδυνη στιγμή για το θέατρο, όπως και στις γέννες, όμως, οι επώδυνες στιγμές μπορεί να φέρουν κάτι ελπιδοφόρο και καλό» είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Υποστήριξε πως τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και μέσα από το κίνημα αυτό, «έχουμε αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που έχει αναστατώσει το θέατρο, όμως θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό».

«Μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό.  Μια εποχή όπου οι άνθρωποι δε θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους, να μιλήσουν για ανάρμοστες συμπεριφορές και θα έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως αν συνεχιστεί αυτή η έντονη συζήτηση για το θέατρο, αυτό θα καταστραφεί. «Έχει ήδη πάθει πολύ μεγάλη ζημιά», είπε και πρόσθεσε πως «δε χρειάζεται να κάνουμε τη χειρότερη παράσταση της ζωής μας». «Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» και, ερωτηθείς για την περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, σημείωσε ότι είναι στενός φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά. «Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» είπε.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Α. Μπουρδούμης: «Το ότι κάποιος ασχολείται με την τέχνη, δεν σημαίνει πως τον κάνει καλύτερο άνθρωπο» 

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης βρέθηκε στην εκπομπήτου Θέμη Γεωργαντά και παραχωρησε μία εκ βαθέων και αποκαλυπτική συνέντευξη.

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Η κοινωνία μας έχει διάφορες βιτρίνες. Μία ισχυρή βιτρίνα είναι του θεάτρου, του θεάματος. Αυτή η λάμψη είναι πολύ ελκυστική. Όλοι μας θέλουμε να μπούμε σε αυτό τον λαμπερό κόσμο, το οποίο όμως έχει βαθύ σκοτάδι. Λίγο πριν βγεις στο φως της σκηνής, περνάς από το σκοτάδι. Ο ηθοποιός καλείται να κοιτάξει μέσα στο σκοτάδι. Αυτό το σκοτάδι πρέπει να το λαμπρύνουμε. Είναι υποχρέωση της δικής μου γενιάς, να βγουν προς τα έξω. Είμαι μαζί με τα κορίτσια και τα αγόρια» είπε ο ηθοποιός στο After Dark.

 

«Είχα κι εγώ κατά καιρούς. Δεκαεννιά ετών που δεν ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Μπαίνεις σε έναν χώρο που είναι κάτι καινούργιο για σένα. Ήμουν μαθητής της δραματικής σχολής και συνάντησα ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Κάναμε κάποια ιδιαίτερα και σιγά - σιγά η σχέση δασκάλου και μαθητή δημιούργησε μια εμπιστοσύνη. Σε ένα μάθημα έγινε μια κρούση παραπάνω κι εγώ αντέδρασα. Το σταμάτησα και έπαθα σχεδόν ναυτία εκείνη την ώρα. Εξαφανίστηκα και δεν τον ξαναείδα. Με κυρίευσε ο φόβος κυρίως και έλεγα μήπως φταίω εγώ; Μου μπήκαν ερωτήματα και μήπως αυτό μου κάνει κακό στη δουλειά» πρόσθεσε ακόμα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr