Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, μία εύκολη συνταγή - Θα σας πάρει το μυαλό!
Νοστιμότατο ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν, τυρί και γλάσο ντομάτας, που σερβίρεται σε φέτες και συνοδεύεται ιδανικά από πράσινη σαλάτα
25 Φεβρουαρίου 2021 - 1:35 μμ
Υλικά Συνταγής
- 500 γραμ. χοιρινό κιμά
- 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
- 5 φέτες προσούτο πολύ ψιλοκομμένες
- 3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- γάλα
- 3/4 φλ. παρμεζάνα
- 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τα πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο
-
4 μεγάλες πατάτες
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
- Για το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί.
- Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει.
- Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι και δίνουμε σχήμα ρολού στο μείγμα κιμά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.
- Ψήνουμε για 10′ να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5′ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40′.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15′.
- Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του. Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.
Για τα πατατάκια
- Ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.
- Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35′.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω γύρω.
Σημείωση: Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το ρολό κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, να γλασάρει και να πυκνώσει ωραία η σάλτσα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
1 Οκτωβρίου 2024
3 Οκτωβρίου 2024