Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει καλαμποκόψωμο με φέτα - Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους (βίντεο)

Δοκιμάστε το!

Συστατικά

50 γρ. βούτυρο

130 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας, στραγγισμένο

120 γρ. καλαμποκάλευρο

140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

πιπέρι

αλάτι

250 ml ξινόγαλο

1 αβγό

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. θυμάρι

100 γρ. φέτα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 25 γρ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να «ψηθεί».

Με το που πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα και ξεκινάει να μυρίζει σαν φουντούκι, ρίχνουμε το καλαμπόκι.

Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. με 25 γρ. βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! μέχρι να γίνει καστανό το βούτυρο και όχι να καεί (αν χρειαστεί αφαιρούμε από τον φούρνο).

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το πιπέρι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε κάνοντας μία τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το μέλι, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό. Φροντίζουμε να το ρίξουμε στην τρύπα που έχουμε κάνει.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το καλαμπόκι, τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε εκεί μέσα το μείγμα μας.

Απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα και ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ίσα ίσα για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr