Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας μαγειρεύει εύκολο και υγιεινό κους κους - Ένα πλήρες νηστίσιμο και vegan γεύμα
Ετοιμάστε τη σε 10 λεπτά μόνο και απολαύστε τη.
16 Μαρτίου 2021 - 1:32 μμ
Υλικά Συνταγής
- 1 φλ. κους κους (αυθεντικό όχι το ζυμαρικό)
- βραστό νερό ή ζωμός
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
- 2 φρ. κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- λίγα ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 2-3 κ.σ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 2 φλ. σπανάκι (χοντροκομμένο)
- 1 αβοκάντο ώριμο (κομμένο σε καρέ)
- 3 κ.σ αμύγδαλο φιλέ
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με βραστό νερό ή ζωμό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί για περίπου οχτώ με δέκα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
- Αφού απορροφήσει το νερό, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.
- Ρίχνουμε τα 2/3 του καραμελωμένου κρεμμυδιού στο κους κους και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο, το κρατάμε για το γαρνίρισμα από πάνω.
- Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτη σαν πλήρες γεύμα ή συνοδεύει τέλεια ψάρι, κρέας και πουλερικά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
21 Νοεμβρίου 2024
23 Νοεμβρίου 2024