Top Women Ελληνίδες που διαπρέπουν στη Γαλλία: Η Χρυσούλα, η Μαρία, η Αναστασία, η Αθηνά και η Μαρίλυ - Στο Παρίσι με το ICC Women Hellas (φωτό)
Η κάθε μια έχει κατορθώσει να αναδειχθεί στον τομέα της
Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Αναστασία Δ. Μανδραβέλη, Αθηνά Παπαευστρατίου, Μαρίλυ Παραλίκα. Οι πέντε γυναίκες, μέλη του ICC Women Hellas, που διαπρέπεουν στην Γαλλία.
Τρεις δικηγόροι, μια εκπαιδευτικός και μια γυναικολόγος που αν και ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό δεν αφήνουν ποτέ πίσω της την Ελλάδα.
Η κάθε μια έχει κατορθώσει να αναδειχθεί στον τομέα της, αλλά και να προάγει σημαντικά για την κοινωνία ζητήματα.
Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιάτο.Η Χειρουργός-Γυναικολόγος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας, στις ευρωεκλογές του 2019, με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, «La Republique en Marche».
Με σπουδές στην Ιταλία, έχει αφοσιωθεί και έχει διακριθεί πάνω στο κομμάτι της ενδομητρίωσης.Το 2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».
Έχει ιδρύσει την Ένωση «Info Endometriosis» για την ενημέρωση και αντιμετώπιση της νόσου που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.
Έχει τιμηθεί από τον τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας» για την προσφορά της στην ενημέρωση της Κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα που άπτονται της Ιατρικής Επιστήμης και κυρίως της Ενδομητρίωσης.
Μαρία Διαμαντοπούλου
Η Μαρία Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Τρίπολη, αποφοίτησε από την ιστορική Παιδαγωγική Ακαδημία της & ξεκίνησε ως δασκάλα σε δυσπρόσιτες περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας.
Απο το 1992 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Παρίσι, διδάσκοντας την ελληνική γλώσσα σε ενηλίκους και μαθητές της διασποράς.
Για δύο χρόνια ήταν διευθύνουσα του εκπαιδευτικού τμήματος της Πρεσβείας & διηύθυνε το σχολείο του Αγίου Στεφάνου που ανήκει στην Μητρόπολη της Γαλλίας.
Για μία δεκαετία επίσης υπήρξε υπεύθυνη του εκπαιδευτικού εξεταστικού κέντρου πιστοποίησης ελληνομάθειας στο Παρίσι.
Γνώρισε Γάλλους φιλέλληνες και σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής & του πολιτισμού , τους οποίους παρουσίασε στον ελληνικό τύπο: στο K της Καθημερινής, LIFE&STYLE, ETWEEKLY, ΓΥΝΑΙΚΑ, ON AIR για την Ολυμπιακή και BLUE για την AEGEAN
Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά 23 ετών ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έζησε στην Αγγλία και στην Ελβετία . Όραμα της η αναστροφή του brain drain για την Ελλάδα & η ενδυνάμωση Γαλλικών επενδυτικών σχεδίων & εξαγωγικών δραστηριοτήτων απο την Ελλάδα.
Αναστασία Δ. Μανδραβέλη
Η Αναστασία Δ. Μανδραβέλη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999) με μεταπτυχιακά (D.E.S.S.) στο Δίκαιο Βιοτεχνολογίας από το Πανεπιστἠμιο Βερσαλλιών (2000), όπως και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Παρισἰων (Executive MBA HEC 2013).
Δικηγόρος Παρισίων, η Αναστασία συμβουλεύει και υποστηρίζει τόσο στην Γαλλία όσο και στην Ελλάδα αλλά και σε Διεθνές επίπεδο, επενδυτές, επιχειρήσεις και εφευρέτες, ως προς στην προστασία και ανἀπτυξη υγιούς εταιρικής διακυβέρνησης, επενδύσεων, έργων και καινοτομιών.
Με εμπειρία σε συμβάσεις δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου στους τομείς Ερευνας, Φαρμακευτικού Δικαίου, Εμπορικού και Αστικού Δικαίου, Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Δικαίου Τύπου, Ποινικού Οικονομικού Δικαίου.
Η Αναστασία Δ. Μανδραβέλη συνεργάζεται από τις αρχές του 2020 με την Γαλλική Διεθνή Δικηγορική Εταιρεία DS Avocats ως επικεφαλής από το Παρίσι γιά το το Τμήμα Ελλάδας.
Η Αναστασία Δ. Μανδραβέλη μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, διδάσκει στη Νομική Σχολή Saint-Etienne του Πανεπιστημίου Jean-Monnet, είναι ενεργό μέλος του ΙCC HELLAS όπως και του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και περιχώρων. Η Αναστασία Δ. Μανδραβέλη είναι μητἐρα και μεγαλώνει μία κόρη κι εναν γιό.
Αθηνά Παπαευστρατίου
H Αθηνά Παπαευστρατίου Fouchard είναι δικηγόρος. Εργάζεται στον τομέα της διεθνούς διαιτησίας, ως δικηγόρος & διαιτήτρια από το 2007.
Counsel στην Eversheds Sutherland στο Παρίσι, η Αθηνά Παπαευστρατίου Fouchard έχει μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς εμπορικές και επενδυτικές διαιτησίες σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, κατασκευαστικές διαφορές (κυρίως δημόσια έργα) και εταιρικές διαφορές. Σε πολλές από τις υποθέσεις της οι διάδικοι είναι κράτη ή κρατικές οντότητες, ενώ πολλές υποθέσεις της σχετίζονται με την αφρικανική ήπειρο.
Πριν την Eversheds Sutherland, η Αθηνά εργάστηκε στην Lazareff Le Bars, και στην Freshfields Bruckhaus Deringer LLP. Eργάστηκε επίσης ως νομική σύμβουλος στο νομικό τμήμα της UNESCO.
Με σπουδές στην Αθήνα (Πανεπιστήμιο Αθηνών), το Λονδίνο (QMUL) και το Παρίσι (Paris 2- Panthéon Assas – με υποτροφία του ΙΚΥ), η Αθηνά είναι συγγραφέας πληθώρας μελετών και άρθρων για θέματα διαιτησίας, δικαίου διεθνών επενδύσεων και δικαίου συμβάσεων. Έχει πλήθος παρουσιάσεων σε συνέδρια και διδακτική εμπειρία σε θέματα δικαίου διαιτησίας (CIArb Diploma in International Arbitration, ELSA Athens Summer Law School, Paris 2 DU Juriste OHADA).
H Αθηνά είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας του ICC, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαιτησίας του ICC Greece και ιδρυτικό μέλος της AfricArb, ομάδας νομικών που ασχολούνται με τη διαιτησία στην αφρικανική ήπειρο. Είναι δικηγόρος Αθηνών και Παρισίων και εργάζεται στα αγγλικά,τα γαλλικά και τα ελληνικά.
Ζει στο Παρίσι αλλά βρίσκεται συχνά στην Ελλάδα (όχι όσο συχνά όσο θα ήθελε), και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Μαρίλυ Παραλίκα
Η Μαρίλυ Παραλίκα είναι δικηγόρος Αθηνών και Παρισίων και επικεφαλής του τμήματος διεθνούς διαιτησίας της δικηγορικής εταιρείας Fieldfisher στο Παρίσι.
Eχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας ως πληρεξούσιος δικηγόρος σε διαιτησίες που ανακύπτουν από διεθνείς εμπορικές συμβάσιες, μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου και συμβάσεις παραχώρησεις, αλλά και διαφορές που προκύπτουν από εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών και συμφωνίες μετόχων.
Έχει εμπειρία σε διαιτησίες που διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες διαιτησίας του ICC, του ICSID, του LCIA, του SCC και σε ad hoc διαδικασίες, καθώς και στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και έργων υποδομής, τόσο σε εμπορικές όσο και σε επενδυτικές διαιτησίες.
Η Μαρίλυ έχει επίσης εμπειρία και ως διαιτήτρια σε διεθνείς διαιτησίες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε θέματα διαιτησίας και έχει διδακτική εμπειρία σε σεμινάρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι επίσης συχνά ομιλήτρια σε συνέδρια διεθνούς διαιτησίας. Η Μαρίλυ είναι μέλος του Διεθνούς Δικαστηρίου του ICC για την Ελλάδα, της Επιτροπής Διαιτησίας του ICC και της Επιτροπής Διαιτησίας του ICC Hellas.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr