Για την Amatriciana
- 400 γρ. bucatini
- νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- 500 γρ. σάλτσα Amatriciana
- 100 γρ. λίπος από το σοτάρισμα του Guanciale
- 15 γρ. αλάτι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 70 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
- 10 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
- Guanciale σοταρισμένο
Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ.Guanciale
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, χτυπημένη στο μπλέντερ
- 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 11 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πιπεριά τσίλι, σε φέτες
- αλάτι