Και το ωραίο γλυκό της Κυριακής από τον Άκη Πετρετζίκη: Μία τούρτα παγωτό όνειρο! (βίντεο)

Με φράουλες σοκολάτα και λάιμ - Φανταστική! 

Συστατικά

Για τη γκανάς

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

200 γρ. κουβερτούρα

 

Για το παγωτό

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

250 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. φράουλες

ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

Για τη σύνθεση

260 γρ. παντεσπάνι, βανίλιας

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

φράουλες

φύλλα δυόσμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γκανάς

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για το παγωτό

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Στον ίδιο κάδο βάζουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να σπάσει και αφρατέψει το τυρί κρέμα.

Μεταφέρουμε στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή να μην πέσει ο όγκος από τη σαντιγί.

Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε. Στο άλλο μπολ βάζουμε το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε.

 

Για τη σύνθεση

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. Απλώνουμε τη μισή γκανάς και την κρέμα φράουλα.

Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε την υπόλοιπη γκανάς, την κρέμα λάιμ και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, φράουλες και φύλλα δυόσμου.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr