Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κάθε μπουκιά σε στέλνει στον παράδεισο

Σοκολατένιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι...

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μαργαρίνη

  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
  • 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα

  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ
  • Για την υγρή σοκολάτα
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. Αμαρέτο
  • 1 κ.σ. μέλι

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου,

φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Στη συνέχεια για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου,

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και το αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
  • Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.
  • Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου λευκή σοκολάτα βανίλιας παντεσπάνι

Για την υγρή σοκολάτα

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.
  • Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.
  • Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.

Who is Who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. 

Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr