Γιάννης Λουκάκος: Μας προτείνει τάρτα με μανιτάρια σοτέ, κατσικίσιο τυρί και λάδι λευκής τρούφας – Γκουρμέ και απολύτως γευστικό πιάτο

Μία πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή 

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

•    300 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη

•    400 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες

•    30 γρ. ελαιόλαδο

•    150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα

•    10 γρ σκόρδο, ψιλοκομμένο

•    10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

•    80 γρ. κατσικίσιο τυρί

•    2 γρ. λάδι τρούφας

•    αλάτι

•    μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για την κρέμα

•    100 γρ. γάλα

•    150 γρ. κρέμα γάλακτος

•    120 γρ. κρόκους αυγών

•    60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

•    αλάτι

•    πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 15 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να "μυρίσει".

Αποσύρουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι, το τυρί και το λάδι τρούφας και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μανιταριών και των πράσων στη βάση της προψημένης τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της τάρτας.

Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη.

Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε την τάρτα  ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Ρίχνουμε τ' αβγά σ’ ένα μπολ και τ' ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.

Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

WHO IS WHO

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr