Μαγειρέψτε μανιραροπίλαφο με λεμόνι και λουίζα να μοσχοβολάει το σπίτι – η συνταγή είναι του έμπειρου αγαπημένου μας Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 6 άτομα

½ μανιτάρια φρέσκα (ότι είδος θέλετε)

1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι

2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο

Χυμό από 1 λεμόνι

10 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζ τσαγιού ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα

Αλάτι, πιπέρι


πηγη: eliasmamalakis.gr

Καθαρίζετε και σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρετε γυρίζοντάς τα συνέχεια. Μόλις κατεβάσουν τα νερά τους και αρχίσουν να μαγειρεύονται ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε ακόμα για 5 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε.
Ελέγχετε από καιρό σε καιρό να μην κολλήσει το ρύζι. Αλατίζετε, πιπερώνετε. Όταν αρχίσει το ρύζι να απορροφά τα υγρά ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και μόλις ετοιμαστεί ρίχνετε την ψιλοτριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύετε και σερβίρετε το πιλάφι σας ζεστό.
Η αξία του πιλαφιού αυτού είναι να το φάτε μόλις βγεί από την κατσαρόλα.
Σημείωση. Αν σας κρυώσει το ρύζι πριν το σερβίρετε για να το ξαναζεστάνετε προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών για να πάρει την αρχική του υφή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr