Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε με ένα σύρμα το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό με το μείγμα της κρέμας.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε με το χέρι με αέρινες κινήσεις έτσι ώστε να μοιραστεί σωστά η κρέμα στα φύλλα κρούστας.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 60΄- 70΄.
Αφαιρούμε από τον φούρνο μόλις η πορτοκαλόπιτα είναι ξεροψημένη και τραγανή.
Τρυπάμε ελαφρώς σε διάφορα σημεία την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Για το σιρόπι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε βρασμό και αφαιρούμε από τη φωτιά 2 λεπτά αργότερα.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.