Η Ντίνα Νικολάου προτείνει ένα συγκλονιστικό mille-feuille από τσιπούρα, μελιτζάνα πάστα ελιάς και τομάτα – Ένα εντυπωσιακό πιάτο

Μαγειρική με gourmet διάθεση

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα τσιπούρας ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
150 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
50 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα λαχανικά

1 μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
1 μελιτζάνα λευκή, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
30 ml ελαιόλαδο
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

150 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ράντισμα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα, πασπαλίζω με το θυμάρι και ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τα αραδιάζω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 20 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2 Για τα λαχανικά: Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Κόβω τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες, τις αλατίζω και τις αφήνω για 15 λεπτά. Ξεπλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Τις απλώνω σε μια λαμαρίνα και της ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

ΒΗΜΑ 3 Συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ ανακατεύω την πάστα ελιάς, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και το μοιράζω σε δύο πιάτα. Τοποθετώ μια ψημένη μελιτζάνα, 1 φέτα ντομάτας, 1 φιλέτο τσιπούρας και επαναλαμβάνω της στρώσεις τελειώνοντας με ένα φιλέτο ψαριού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και στολίζω με κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr