Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με τη κατσαρόλα ή σε ένα μπωλ στο κέντρο από το γιορτινό σας τραπέζι και να βάλετε γύρω γύρω σε ένα δίσκο όλα τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας έτσι την επιλογή στους καλεσμένους σας, να διαλέξουν όποιον συνδυασμό θέλουν για να εμπλουτίσουν τη σούπα τους.
Γιάννης Λουκάκος: Σούπα βελουτέ από σελινόριζα - Ακαταμάχητη γεύση που θα σας τρελάνει!
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
- 200 γρ. σελινόριζα, καρέ
- 200 γρ. γάλα
- 400 γρ. νερό
- 60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
- 55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
- 30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
- 50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
- 2 γρ. προσούτο τραγανό
- αλάτι
- μέλι καστανιάς (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι
Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
- 6 γρ. σέλερι, κομμένο μπρουνουάζ
- 1,5 γρ. χυμός λεμόνι
- 0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
- ΜΗΛΟ
- ΚΑΣΤΑΝΟ
- ΓΑΛΑ
- ΚΑΣΤΑΝΟ
- ΠΡΟΣΟΥΤΟ
- ΑΛΑΤΙ
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σούπα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται. Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο μαύρο πιπέρι .
Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι , βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr