Φθινοπωρινό detox - Οι 5 συνήθειες που πρέπει να εντάξεις τώρα στην καθημερινότητά σου

Για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου.

Η φθινοπωρινή ισημερία του Σεπτεμβρίου (22/9) σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγής για τον καιρό, τη διάρκεια της μέρας και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του οργανισμού. τις θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα αυτήν την εποχής είναι σημαντικό να προσέχετε δύο ζωτικά όργανα, τους πνεύμονες και το έντερο.

Οι πνεύμονες – μαζί με τους βρογχικούς σωλήνες, το λαιμό, τους ρινικούς κόλπους και τη μύτη – είναι ένα σημαντικό μονοπάτι αποτοξίνωσης.

Οριοθετούν το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον με την εισπνοή οξυγόνου και την εκπνοή του διοξειδίου του άνθρακα. Κάθε κύτταρο λειτουργεί ως μίνι πνεύμονας παίρνοντας οξυγόνο από την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνοντας το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στους πνεύμονες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό για τους πνεύμονές σας να έχουν καλής ποιότητας αέρα που είναι καθαρός και πλούσιος σε οξυγόνο.

Εξίσου σημαντικό για την υγεία και την αποτοξίνωση είναι η καλή λειτουργία του εντέρου.

Όταν το σώμα σας έχει τοξίνες, εμφανίζεται συσσώρευση βλέννας κατά μήκος του εντερικού τοιχώματος. Τα απόβλητα που βρίσκονται στο έντερο επηρεάζουν τελικά κάθε μέρος του οργανισμού και προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Η δυσλειτουργία του εντέρου εκδηλώνεται στο δέρμα με τη μορφή εξανθήματος, τριχόπτωσης, ακμής και εκζέματος. Επιπλέον, η μακρόχρονη δυσκοιλιότητα σηματοδοτεί την παραμονή ακαθαρσιών (περιττώματα) στο έντερο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια επικίνδυνη παιδική χαρά για ανεπιθύμητα βακτήρια.

Τι να κάνεις για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου:

  1. Τσάι τριγωνέλλας: Είναι το φθινοπωρινό ρόφημα, που μπορεί να συμβάλλει στη ρευστοποίηση της βλέννας των πνευμόνων και βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα.

  2. Μπαχαρικά: Η κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ο γλυκάνισος, βοηθούν στην πρόληψη της δυσπεψίας, του φουσκώματος και των πόνων στους μυς και στα οστά, που είναι συχνή το φθινόπωρο λόγω υγρασίας. Ο γλυκάνισος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τους πνεύμονες, μιας και βοηθά στη βρογχική διαταραχή και στο άσθμα αναφέρει το logodiatrofis.
  3. Κάντο να καίει: Η εποχή του φθινοπώρου είναι η στιγμή να αρχίσετε να μειώνετε την πρόσληψη των δροσερών τροφών του καλοκαιριού και να καταναλώνετε πιο ζεστά τρόφιμα, όπως οι σούπες. Η κατανάλωση μίας σούπας τείνει να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο/φαγητό, λόγω του ότι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, νερό και πρωτεΐνη, εφόσον τα βασικά της συστατικά είναι τα λαχανικά και το κρέας. . Η κατανάλωση σούπας βοηθάει τη λειτουργία της πέψης και μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να θεωρηθεί ευεργετική στη σωστή και καλή λειτουργία του εντέρου.
  4. Πες ναι στα καλά λιπαρά: οι ελιές, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και το ψάρι είναι τρόφιμα πλούσια σε μονοακόρεστα και ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
  5. Αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (5-7 μερίδες καθημερινά): Η αυξημένη περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά μειώνουν το οξειδωτικό στρες, καταπολεμώντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες του οργανισμού που επιβαρύνουν τη λειτουργία της αναπνοής. Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες μειώνουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους και αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου, απομακρύνοντας τις άχρηστες ουσίες.

Μία πολύ καλή εναλλακτική για να τρώτε καθημερινά φρούτα και λαχανικά είναι τα smoothies, τα οποία, μπορείτε να καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ & ΜΗΛΟ (smoothie detox)

Συστατικά:

  • 1 μέσο παντζάρι (βολβός)
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 3 ραπανάκια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα kale
  • 2 καρύδια
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι (προστατεύει τις βιταμίνες των φρούτων από την οξείδωση)

Εκτέλεση: Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και ανακατέψτε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr