Για το ριζότο
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- 200 γρ. κρασί λευκό
- 1,2 κιλά ζωμός κοτόπουλου (ή νερό)
- 350 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 350 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μέτρια καρέ
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για τον πουρέ κολοκύθας
- 200 γρ. κολοκύθα, ψημένη
- 120 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι