Έκτορας Μποτρίνι: Mας δείχνει πως να φτιάξουμε την λαχταριστή του κρεατόπιτα - Λιώνει στο στόμα
Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
4 Νοεμβρίου 2021 - 9:24 πμ
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο κομματάκια
½ κιλό αρνί κομμένο κομματάκια
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Λίγο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρόκους αυγών για το άλειμμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν τσιγαρίζουμε το κρέας. Γυρίζουμε από όλες τις μεριές ώσπου να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε ύστερα τα κρεμμύδια και τα καρότα, τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας όπως μπαχάρι ή κανέλα, γαρίφαλο. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί καλά σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Μόλις χυλώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα για να απλώσουμε στην πίτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει καλά και ξεκινάμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας και βουτυρώνοντάς τα. Μόλις κάνουμε μία στρώση με τα μισά φύλλα αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν προς τα έξω αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Γυρίζουμε ομοιόμορφα τις άκρες και αλείφουμε την επιφάνεια με τους κρόκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το φύλλο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
19 Νοεμβρίου 2024
21 Νοεμβρίου 2024