Made in Greece ο καλύτερος αρτοποιός στην Ευρώπη: Η κουλούρα του Παναγιώτη Τζίμα από την Σαλαμίνα (βίντεο)
Η κουλούρα προσφέρεται από τα πεθερικά στην νύφη
Με την παρουσίαση μιας κουλούρας, που παρασκευάζεται για τον γάμο, ο Παναγιώτης Tζίμας κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αρτοποιού στην Ευρώπη, κατά το 18ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, που έλαβε χώρα στην Verona της Ιταλίας.
Η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, δίνοντας το δικό της ξεχωριστό στίγμα για την γαστρονομία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 17 χώρες και 520 διαγωνιζόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο κ. Τζίμας ως Ευρωπαίος Master αρτοποιός του 2021 δηλώνει περήφανος για το παρασκεύασμα του που, ικανοποίησε τους γευστικούς κάλυκες των κριτών. Η τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της είναι κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης.
«Αυτό που τους εντυπωσίασε και τους έκανε το κλικ ήταν η παρουσίαση, η γεύση και ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό το συνηθισμένο το ευρωπαϊκό, το ετοιματζίδικο, το φαντασμαγορικό, οι φούσκες που έχουν στην Ευρώπη», είπε ο κ. Tζίμας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ERT3.
Αυτό ήταν το μυστικό για την βραβευμένη κουλούρα του γάμου, που όπως εξηγεί ο κ. Τζίμας προσφέρεται από τα πεθερικά στην νύφη. Η «κουλούρα» είναι ένα στρογγυλό κουλούρι σαν τα πασχαλινά, όπου προστίθεται μέλι. Ο βραβευμένος αρτοποιός παρασκεύασε μια παραδοσιακή συνταγή της ιδιαίτερης πατρίδος του της Σαλαμίνας.
Αυτό όπως λέει είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, που διαθέτει τις δυνατότητες να ξεπεράσει τα σύνορα και να γίνει γνωστή διεθνώς. Η Ελλάδα έχει βαριά παράδοση σε αντίθεση με τους Γάλλους ή τους Ισπανούς, που ανακάλυψαν την γαστρονομία εσχάτως, μετά την αναγέννηση.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr