Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ατομικές πίτες κοτόπουλο - μανιτάρια - Για εσάς που αγαπάτε τις αλμυρές γεύσεις

Μια απολαυστική συνταγή

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ στήθος κοτόπουλο, τεμαχισμένο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

450 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα

Αλάτι, κατά βούληση

Πιπέρι, κατά βούληση

30 γρ. λευκό κρασί

1/4 φλ. αλεύρι

2 φλ. γάλα

2 κ.σ. βούτυρο

1 φύλλο σφολιάτας

1 αβγό, χτυπημένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

2 Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

3 Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

4 Ενώνουμε το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με τον πολτό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

5 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και μοιράζουμε τη γέμιση σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη.

6 Κόβουμε το φύλλο σε 8 στρόγγυλα κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από τα σκεύη) και καλύπτουμε κάθε σκεύος με 2 κομμάτια φύλλου. Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια τους με χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι οι πίτες μας να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

7 Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr