Ο Γιάννης Λουκάκος μας προτείνει για το εορταστικό τραπέζι - Λαχταριστή μανιταρόσουπα με τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας

Οι καλεσμένοι σας θα γευτούν ένα....''θαύμα''. 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, καρέ
  • 80 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
  • 50 γρ. μανιτάρια σιτάκε σε τέταρτα
  • 95 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ
  • 6,5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. ζωμός μανιτάρι, ενισχυμένος
  • θυμάρι ψιλοκομμένο
  • λάδι τρούφας

Για το τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας

  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 5 γρ. λάδι τρούφας
  • 10 γρ. κρόκος αβγού
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλο gyoza
  • 1 κρόκος αβγού χτυπημένος, για το κλείσιμο της ζύμης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ
  • ΘΥΜΑΡΙ
  • ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να κρατάνε και στη συνέχεια τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα. Βάζουμε και το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό.
  • Φέρνουμε σε βρασμό, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.
  • Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί. Προσθέτουμε το θυμάρι και το λάδι τρούφας και σερβίρουμε με το τορτελίνι.

Για το τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας

Σε ένα πολυμηχάνημα τοποθετούμε το τυρί, τον κρόκο, το λάδι τρούφας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε το εσωτερικό των φύλλων gyoza. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα τοποθετώντας στο κέντρο του κάθε φύλλου. Κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου αφαιρώντας τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού και πιέζοντας καλά τις άκρες. Με το πινέλο αλείφουμε με τον κρόκο  τις δύο άκρες της ζύμης, ενώνουμε φέρνοντας και τις δύο πάνω από τη γέμιση και πιέζοντάς τες, ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί το τορτελίνι. Βράζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr