Ντίνα Νικολάου: Αρνίσια κορώνα με γιορτινό ρύζι - Εντυπωσιακό πιάτο που θα κάνει το τραπέζι σας, ξεχωριστό

 Για το ρύζι, μπορείτε να επιλέξετε δικό σας συνδυασμό φρούτων ή και ξηρών καρπών για να το εμπλουτίσετε...

ΥΛΙΚΑ

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Για την κορώνα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το βούτυρο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το σκόρδο

  3. Απλώνω το κομμάτι του κρέατος σε μια επίπεδη επιφάνεια κοπής, αλατίζω και πασπαλίζω με χοντροτριμμένα πιπέρι

  4. Φορώντας γάντια, αλείφω το κρέας κάνοντας μασάζ με το μείγμα του βουτύρου

  5. Γυρίζω το κρέας δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα, αφήνοντας τις άκρες από τα κόκκαλα να προεξέχουν και σταθεροποιώ με σπάγγο

  6. Τυλίγω τα κοκκαλάκια που εξέχουν, με μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτο για να μην καούν και μεταφέρω την κορώνα σε ένα στρογγυλό ταψί

  7. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα

  8. Βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει άλλο χρώμα, ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά

  9. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κρέας σκεπασμένο, να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά

  10. Για το ρύζι: Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα τον ζωμό να πάρει βράση και ρίχνω το ρύζι

  11. Αλατοπιπερώνω (αν ο ζωμός είναι ήδη αλατισμένος ρίχνω μόνο πιπέρι) και προσθέτω τη δάφνη

  12. Βράζω το ρύζι για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα

  13. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και αφήνω το ρύζι για 10 λεπτά

  14. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν

  15. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει

  16. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν

  17. Προσθέτω τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τον άνηθο και μαγειρεύω για 1 λεπτό

  18. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά στο ρύζι

  19. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα

  20. Σκορπίζω τους σπόρους ροδιού και βάζω στο κέντρο την αρνίσια κορώνα

  21. Σερβίρω αμέσως

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. ​​​​​​​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr