Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λαχταριστά Αλμυρά τρουφάκια για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι - Με φυστίκι Αιγίνης τυρί & πιπέρι

Πεντανόστιμα τρουφάκια με δαμάσκηνα!

Υλικά Συνταγής

  • 350 γραμ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (ή μίξη μαλακών λευκών τυριών)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια
  • 2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

Εκτέλεση

Αλμυρά τρουφάκια 

Μπορεί όταν λέμε τρουφάκια το μυαλό μας να πάει σε μικρές γλυκές, συνήθως σοκολατένιες μπουκιές αλλά βεβαίως υπάρχουν και οι ευχάριστες εξαιρέσεις όπως αυτά τα αλμυρά τρουφάκια. Αλμυρά τρουφάκια με τυρί λοιπόν, είτε για να συνοδέψουν γευστικά εσάς και τους αγαπημένους σας σε ένα ποτήρι κρασί.

Είτε για να παίξουν το ρόλο του ορεκτικού σε ένα σας τραπέζι. Είτε για να πάρουν θέση στον μπουφέ σας. Είτε για να στολίσουν κάποια σαλάτα σας. Είτε γιατί απλά έτσι, θέλατε ένα λαχταριστό, fingerfood να σπάσει τη μονοτονία σας και φτιάξατε αυτά τα τρουφάκια με δαμάσκηνα. Η γεύση τους καταπληκτική.

Η υφή τους μοναδική! Για το ντύσιμό τους, διαλέξτε τον αγαπημένο σας ξηρό καρπό ή ντύστε τα με πιπέρια και μετατρέψτε τα είτε σε τρουφάκια με φυστίκι Αιγίνης, είτε σε τρουφάκια με πιπέρι.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και αυτά τα αλμυρά τρουφάκια με τυρί θα πάρουν χίλιες δυο μορφές με τις γεύσεις που αγαπάτε.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα πεντανόστιμα αλμυρά τρουφάκια με φυστίκη Αιγίνης τυρί και πιπέρι. Λαχταριστά τρουφάκια με δαμάσκηνα. 

  • Ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 2 με 3 λεπτά να γίνουν διάφανα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε σε μπολ το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι.

  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φυστίκη και λίγα στο καρύδι.
  • Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.

Ένα μυστικό για τα μπαλάκια τυριού!

Μπορούμε επίσης να τα καλύψουμε με μαυροκούκι, με σουσάμι, με σουμάκ, με πάπρικα, με μπούκοβο ή με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.

Τα αλμυρά τρουφάκια ενδείκνυται για ορεκτικό στο τραπέζι σας που μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν. Δοκιμάστε αυτά τα αλμυρά τρουφάκια και όλοι θα ζητάνε αυτή τη φανταστική συνταγή. Είναι μια έξυπνη και γρήγορη λύση για να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας. Αυτή η αλμυρή μπουκίτσα τυριού με φυστίκη Αιγίνης θα συμπληρώσει ιδανικά το κυρίως γεύμα σας.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr