Ντίνα Νικολάου: Σήμερα όλοι φτιάχνουμε Βασιλόπιτα - Δοκιμάστε με τρούφα και γλάσο τυριού
H Βασιλόπιτα είναι το παραδοσιακό γλύκισμα της Πρωτοχρονιάς και γι’ αυτό πρέπει να είναι «υπερτέλειο»! Απολαύστε μια διαφορετική βασιλόπιτα που θυμίζει τούρτα με απαλό γλάσο τυριού.
Υλικά
Για τη βασιλόπιτα
Για το γλάσο
Για το στόλισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για τη βασιλόπιτα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πασπαλιστά (με κόσκινο). Ξεκινάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και δουλεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τρούφα και μόλις σκορπίσει στο μείγμα σταματάω το χτύπημα. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
-
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Αφήνω τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς και τοποθετώ το νόμισμα.
Για το γλάσο
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα. Προσθέτω την άχνη και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο τυρί ξεκινάω να ρίχνω την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά μέχρι να τελειώσει.
Για το στόλισμα
-
Καλύπτω ολόκληρη τη βασιλόπιτα με το γλάσο τυριού. Στολίζω με κόκκινα φρούτα και κλωναράκια δεντρολίβανο.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr