Ντίνα Νικολάου: Πίτσα με πέστο και γαρίδες - ότι πιο απολαυστικό & μοναδικό έχετε δοκιμάσει

 θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλου μεγέθους αραβικές πίτες ως βάσεις για τις πίτσες.

ΥΛΙΚΑ 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο αλάτι, ανακατεύω και κάνω μια λακκούβα στη μέση

  2. Ρίχνω εκεί το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα γάντζος» για ζύμες), μέχρι να ενωθούν σε ένα ζυμάρι

  3. Το ζυμώνω για 8 – 10 λεπτά με τα χέρια (ή για 5 – 6 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να γίνει λείο και πολύ ελαστικό

  4. Σκεπάζω το μπολ (ή τον κάδο) με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος του σπιτιού για 1 – 1½ ώρα, μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει

  5. Το ζυμώνω για λίγο για να ξεφουσκώσει ελαφρώς, το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και τα αλευρώνω

  6. Τα ανοίγω με τον πλάστη σε μια επίσης ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτιάξω δύο δίσκους ζύμης με διάμετρο περίπου 26 – 28 εκ

  7. Βάζω τους δίσκους ζύμης σε δύο ταψιά ίδιας διαμέτρου, ελαφρώς αλευρωμένα ή βάζω τις δύο ζύμες στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου, αλειμμένο και αυτό με λίγο λάδι

  8. Αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα υλικά της επιφάνειας

  9. Για την επιφάνεια: Σε ένα μπολ βάζω τις γαρίδες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω

  10. Προσθέτω το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύω

  11. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω τις γαρίδες να μαριναριστούν για 30 λεπτά, στο ψυγείο

  12. Για το πέστο: Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά του πέστο (βασιλικός, σκόρδο, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, τυρί, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και πιπέρι) και τα πολτοποιώ, μέχρι να φτιάξω μια πυκνή πάστα

  13. Για τις πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  14. Απλώνω στις ζύμες της πίτσας το πέστο και από πάνω σκορπίζω το ανθότυρο

  15. Ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά, σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί και οι ζύμες να ροδίσουν απαλά και να δείχνουν στεγνές

  16. Τις βγάζω, μοιράζω από πάνω το μείγμα με τις γαρίδες και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθούν και οι γαρίδες

  17. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr