Ντίνα Νικολάου: Τάρτα με παντζάρια και κατσικίσιο τυρί - μια λαχταριστή συνταγή που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο
Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
250 γρ. κατσικίσιο τυρί (bûche de chèvre)
500 γρ. μικρά παντζάρια
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
1 κουτ. γλυκού κάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα παντζάρια, τα βάζω σε μια κατσαρόλα, αλατίζω και βράζω για 15 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί την σφολιάτα βουτύρου.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα μοιράζω τα παντζάρια. Κόβω το τυρί σε χονδρές φέτες και το βάζω ενδιάμεσα από τα παντζάρια. Ψήνω την τάρτα στο φούρνο για 40 λεπτά.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr