Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα με κοτόπουλο και φασολάκια - μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα

Η κάπαρη και τα ντοματίνια συμπληρώνουν σε γεύση, κάνοντας την σαλάτα ακόμα πιο νόστιμη

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, ψημένα και κομμένα σε κομμάτια

¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ κ.γ. ρίγανη

1 λεμόνι, φρεσκοστυμμένο

2 κ.σ. κάπαρη

20 ντοματάκια, κομμένα στη μέση

226 γρ μαγειρεμένα φασολάκια

½ κούπα τυρί Φέτα, θρυμματισμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προεθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε χωρίς να αλατίσουμε μέχρις ότου ροδίσει και ψηθεί καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.

2 Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαρινάρουμε με το λάδι και την ρίγανη. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.

3 Προσθέτουμε στην λεκάνη όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όσο αλάτι ή/και πιπέρι θέλουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr