Ο Γιάννης Λουκάκος μας ταξιδεύει Ισπανία: Τσούρος με ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Σε πάνε σε άλλη διάσταση...

ΥΛΙΚΑ

Για τα τσούρος

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. νερό

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. νερό
  • 60 γρ. γλυκόζη
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για το τελείωμα του πιάτου

  • ζύμη τσούρος
  • 5 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζεστή σάλτσα σοκολάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΑΝΕΛΑ
  • ΗΛΙΕΛΑΙΟ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τσούρος

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του νερού μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ αστέρι και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. 

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, αφήνουμε στη φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει η καραμέλα βαθύ, χρυσό χρώμα. Με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς η καραμέλα για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.

Για το τελείωμα του πιάτου

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε στους 170 C.

Με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής και με ένα ψαλίδι, κόβουμε τη ζύμη, μέσα στο καυτό λάδι, σε κομμάτια των 8 εκ. περίπου.

Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα έντονο, σκούρο χρώμα.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε τα τσούρος με το μείγμα της κανέλας. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ζεστής σοκολάτας. 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr