Ο Έκτορας Μποτρίνι μας κακομαθαίνει - Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι - Υπέροχη γεύση & αρώματα

Η τσιπούρα είναι ένας διατροφικός θησαυρός στο τραπέζι μας!

Υλικά

1 τσιπούρα

1 ½ κιλό αλάτι χοντρό

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Οδηγίες

  • Παίρνουμε την τσιπούρα, την καθαρίζουμε και της βάζουμε μέσα στην κοιλιά 2 φέτες πορτοκάλι, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο.
  • Παίρνουμε ένα τηγάνι, απλώνουμε στον πάτο μία στρώση από αλάτι 1 εκ.. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι.
  • Ψήνουμε στο φούνρο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει χλιαρό και χτυπάμε να τσακιστεί η κρούστα αλατιού, καθαρίζουμε από το αλάτι και βάζουμε από πάνω λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr