Ντίνα Νικολάου: Aκαταμάχητη Τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι και κουμκουάτ
Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το κέικ με ζαχαρόπαστα και να το στολίσετε σαν τούρτα γενεθλίων.
Συστατικά
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν
-
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα
-
Σταματάω το μίξερ και αδειάζω την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ
-
Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρησιμοποιήσω
-
Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C
-
Βουτυρώνω 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 15-16 εκ
-
και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί
-
Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και γίνει μια παχύρρευστη κρέμα
-
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα και τέλος ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού
-
Χαμηλώνω πολύ την ένταση του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
-
Μόλις ενωθούν με την κρέμα σταματάω το μίξερ και ισομοιράζω το μείγμα στις 3 φόρμες
-
Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά
-
Βγάζω τα κέικ από το φούρνο και αναποδογυρίζω σε σχάρα
-
Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς
-
Συναρμολόγηση: Βάζω τον πρώτο δίσκο κέικ σε μια πιατέλα και αν δω ότι έχει φουσκώσει πολύ κόβω λίγο με το μαχαίρι για να ισιώσω την επιφάνεια
-
Τα κομμάτια τα κρατάω στην άκρη και τα χρησιμοποιώ ως βάση σε «ποτηράτα» γλυκά
-
Απλώνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας πορτοκαλιού και σκορπίζω λίγες φέτες κουμκουάτ
-
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες βάσεις και την κρέμα
-
Σκορπίζω τα ολόκληρα κουμκουάτ και το ξύσμα πορτοκαλιού
-
Σερβίρω αμέσως ή σκεπάζω με καπάκι και αφήνω στο ψυγείο
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr