Κλείνετε δωμάτιο σε ξενοδοχείο; Να γιατί πρέπει να προτιμήσετε δεύτερο ή τρίτο όροφο
Θα είστε πιο ασφαλείς και ένας ειδικός εξηγεί το γιατί
Την επόμενη φορά που θα κάνετε κράτηση δωματίου σε κάποιο ξενοδοχείο, βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν είναι ψηλότερα από τον τέταρτο όροφο.
Ένας travel risk expert αποκάλυψε τον καλύτερο τρόπο για να παραμείνετε ασφαλείς σε ένα ξενοδοχείο, με τον ίδιο να προτείνει να επιλέγουμε τον δεύτερο ή τον τρίτο όροφο, ενώ συμπλήρωσε ακόμα δεν συνιστά ούτε τα δωμάτια που βρίσκονται κάτω από τον 2ο.
Ειδικότερα ο Lloyd Figgins, πρώην στρατιώτης και τώρα ειδικός στον ταξιδιωτικό κίνδυνο, είπε στο Sun Online Travel αυτό που παραβλέπουμε κυρίς είναι ο «κίνδυνος πυρκαγιάς».
Όπως εξήγησε ο ίδιος, σύμφωνα με την The Sun, «όταν φτάνετε σε ένα ξενοδοχείο, βρίσκεστε σε ένα άγνωστο περιβάλλον το οποίο πιστεύετε ότι είναι ασφαλές».
Αλλά «αν χτυπήσει ο συναγερμός πυρκαγιάς, τι κάνουμε μετά; Ξέρουμε πού είναι η έξοδος κινδύνου; Πώς θα φτάσουμε σε αυτήν και αν θα σας οδηγήσει σε ασφάλεια; Είναι φραγμένη ή κλειδωμένη;».
Ο Lloyd Figgins - photo: lloydfiggins.com
Ο ειδικός προτείνει, όταν πηγαίνουμε σε κάποιο ξενοδοχείο να τσεκάρουμε πάντα που είναι η έξοδος κινδύνου, αλλά και η διαδρομή που θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε «μετρώντας τον αριθμό των θυρών μεταξύ του δωματίου σας και της εξόδου κινδύνου για περίπτωση πυρκαγιάς».
Και πρόσθεσε: «Βεβαιωθείτε ότι μένετε μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου ορόφου του ξενοδοχείου γιατί η σκάλα της πυροσβεστικής σπάνια φτάνει πάνω από τον τέταρτο όροφο».
Ενώ θα πει επίσης ότι κάτω από τον δεύτερο είναι πιο εύκολο να γίνει το δωμάτιο «στόχος διαρρηκτών».
Στην πραγματικότητα, για να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ο συγγραφέας του Travel Survival Guide, είπε ότι οι επισκέπτες δεν πρέπει ποτέ να λένε τον αριθμό του δωματίου τους δυνατά ενώ βρίσκονται στο ξενοδοχείο και θα πρέπει να ζητούν από το προσωπικό του ξενοδοχείου να σημειώσει τον αριθμό του δωματίου τους, αντί να τους τον λένε δυνατά.
«Τα ξενοδοχεία προσελκύουν εγκληματίες καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τα τιμαλφή ή τα υπάρχοντά τους, είτε στο δωμάτιο, είτε πάνω τους» είπε και πρόσθεσε ότι:
«Ψάχνουν για άτομα που κάνουν check in μόνοι τους γιατί μπορούν να ακούσουν το δωμάτιο που τους έχει δοθεί, ο ρεσεψιονίστ λέει ότι βρίσκονται στο δωμάτιο 301 για παράδειγμα. Όταν στη συνέχεια βλέπουν αυτό το άτομο στο μπαρ ή στο εστιατόριο, ξέρουν ότι το δωμάτιο δεν είναι κατειλημμένο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπαίνουν μέσα στα δωμάτια και μερικές φορές είναι δουλειά από «τα μέσα» βάζοντας για παράδειγμα το προσωπικό καθαριότητας να τους ανοίξει την πόρτα
Ο Lloyd εξήγησε επίσης ότι: «Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και [οι εγκληματίες] έχουν το κύριο κλειδί, αν έχετε βάλει σφήνα στην πόρτα θα τους εμποδίσει από το να μπουν».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr