Για τη γέμιση
- 500 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το τύλιγμα
- 300 γρ. φύλλο κρούστας
- 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 αυγά, χτυπημένα
Μπορείτε να γαρνίρετε, προαιρετικά, με σιρόπι από κρέμα μπαλσάμικο και επιπλέον εστραγκόν.
Για τη γέμιση
Για το τύλιγμα
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το εστραγκόν, τη γραβιέρα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
* Το μαγειρεμένο κοτόπουλο πρέπει να μην είναι ζεστό και να είναι στεγνό.
Για το τύλιγμα
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr