Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα με κινόα, φακές & σάλτσα μουστάρδας με μέλι - υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή

Την τρώμε εύκολα και ως κυρίως πιάτο

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

½ φλ. κινόα

½ φλ. φακές

2  φλ. νερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou

2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού

¼ φλ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 μοσχολέμονο, ξύσμα

αλάτι χοντρό, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

2 Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε την κινόα. Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

3 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

4 Βάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

5 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε τις φακές με για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

6 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα με μέλι και το ξύδι και χτυπάμε με σύρμα. Ραντίζουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, το ξύσμα του μοσχολέμονου, αλάτι και πιπέρι.

7 Στο μπολ σερβιρίσματος με την κινόα προσθέτουμε τις φακές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

8 Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι, ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν τα υλικά με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr