Γιάννης Λουκάκος: Τορτίγια wrap με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες - Ένα γρήγορο σνακ για την δουλειά

Η γεύση του είναι θεϊκή! 

ΥΛΙΚΑ

Για τα wraps

  • 8 τορτίγιες μεγάλες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • κοτοσαλάτα

Για την κοτοσαλάτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
  • ΚΑΡΙ
  • ΣΤΑΦΙΔΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα wraps

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα πάνω στην τορτίγια και τυλίγουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.

Για την κοτοσαλάτα

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά.
  • Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr