Mμμμμ – Τι λέτε να φτιάξουμε φοντάν σοκολάτα με μαστίχα από την Λήμνο; - Μια γλυκιά συνταγή από το σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη

Όταν πρόκειται για σοκολάτα, τα λόγια είναι περιττά!

ΥΛΙΚΑ

 

·         1/2 κιλό αμύγδαλο τριμμένο

·         300 γραμμάρια σοκολάτα υγείας 

·         1/2 κτσ Λικέρ

·         1/2 κτσ ζάχαρη

·         1 βάζο μαστίχα Χίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1.    Παίρνουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί.

2.    Μόλις λιώσει καλά το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, το Λικέρ και το αμύγδαλο το οποίο είναι τριμμένο.

3.    Τα ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε μόλις λίγο κρυώσει σε στρογγυλά μπαλάκια.

4.    Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον τριμμένο αμύγδαλο για να μπορεί να δέσει η σοκολάτα.

5.    Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα μέχρι να στεγνώσουν καλά ή τα τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξουν πολύ καλά.

6.    Σε μία κατσαρόλα το γεμίζουμε στα 3/4 περίπου με νερό και τοποθετούμε μέσα στο βάζο με την μαστίχα Χίου και το αφήνουμε να λιώσει πολύ καλά.

7.    Με ένα πιρούνι παίρνουμε μια μία μπάλα σοκολάτα και την πετάμε μέσα στο βάζο με την μαστίχα Χίου και την γεμίζουμε ομοιόμορφα με μαστίχα βγάζοντας τα έξω και πριν τα αφήσουμε στο λαμαρινάκι τα κρατάμε να φύγει η υπερβολική μαστίχα

8.    Τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στην λαμαρίνα μας αφήνοντας τα να στεγνώσουν πολύ καλά.

 

Who is Who

 

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. 

Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr