Γιάννης Λουκάκος: Taco με μαριναρισμένο λαβράκι - Πανεύκολη εξωτική συνταγή
Συνταγή για 8 tacos. Xρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
- Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina)
- Τορτίγια από αλεύρι σίτου
- 560 γρ. λαβράκι μαριναρισμένο σε σόγια και λεμόνι
- 160 γρ. κρέμα αβοκάντο με λαϊμ
- 240 γρ. σάλσα με μάνγκο και λαϊμ
- 120 γρ. pico de gallo
- 48 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
- 40 γρ. πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες
- 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
- ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ
- ΑΒΟΚΑΝΤΟ
- ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ
- ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
- ΛΑΒΡΑΚΙ
Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε μία τορτίγια. Απλώνουμε τα υλικά στο ένα τρίτο της τορτίγιας κατά μήκος και προς το μέρος μας. Τυλίγουμε σηκώνοντας την πλευρά της τορτίγιας που βρίσκεται κοντά μας και προς τα έξω δημιουργώντας ένα ρολό.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr