Jack Magic: Η ζωή του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Alibaba - ο «βασιλιάς των e-shop» γίνεται σίριαλ

η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Ντάνκαν Κλαρκ «Alibaba: The House That Jack Ma Built»

Μία βιογραφική σειρά με τίτλο «Jack Magic», που αφορά τον δισεκατομμυριούχο Κινέζο επιχειρηματία και αυτοδημιούργητο ιδιοκτήτη της πανίσχυρης Alibaba, Τζακ Μα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη γαλλική εταιρεία παραγωγής Oble, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Ντάνκαν Κλαρκ (Duncan Clark) «Alibaba: The House That Jack Ma Built».

Λεπτομέρειες για τη σειρά, δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο, η εταιρεία παραγωγής δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον συγγραφέα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το βιβλίο «The House That Jack Ma Built», που δημοσιεύτηκε το 2016, καταγράφει την επική άνοδο του Mα από σεμνό καθηγητή αγγλικών στον πανίσχυρο ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου ιστοτόπου ηλεκτρικών αγορών στον κόσμο, όταν ο ίδιος απέκτησε τον πρώτο του υπολογιστή σε ηλικία 33 ετών και ίδρυσε την εταιρεία από το διαμέρισμά το

Από τη δεκαετία του 2000 έως και σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως «βασιλιάς των e-shop» με διακρίσεις διθυραμβικές και αξιοσημείωτες. Το Μάιο του 2009, το περιοδικό Τime τον χαρακτήρισε ως «μία από τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες», το BusinessWeek τον επέλεξε ως ένα από πιο Ισχυρούς Ανθρώπους της Κίνας, ενώ και το Forbes τον αποκάλεσε «έναν από τους 10 πιο Αξιοσέβαστους Επιχειρηματίες στην Κίνα». 

«Η ιστορία της ζωής του είναι συναρπαστική αλλά δεν είναι πολύ γνωστή στη Δύση. Είναι ένας απίθανος επιχειρηματικός ήρωας, από τους πρώτους στην Κίνα που κατάλαβαν τις δυνατότητες του διαδικτύου, κατάφερε να το αξιοποιήσει και να πλοηγηθεί στους κανονισμούς του δημιουργώντας μία εγχώρια πρώτη δύναμη», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνιδρυτής της Oble, Hugo Brisbois.

«Με αυτή τη σειρά θέλουμε να γιορτάσουμε το καινοτόμο μυαλό ενός παθιασμένου ανθρώπου με τον οποί  εμείς, ως νέα φιλόδοξη ομάδα, ταυτιζόμαστε στενά», είπε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Oble

Ο Μα γεννήθηκε στη Χανγκτσόου, Τσετσιάνγκ της Κίνας όπου και άρχισε να σπουδάζει αγγλικά σε νεαρή ηλικία και να εξασκεί την αγγλική γλώσσα καθημερινά.

Αργότερα, στα νιάτα του, ο Μα πάλεψε για να πάει στο κολέγιο. Οι Κινέζικες εισαγωγικές εξετάσεις διεξάγονται μια φορά το χρόνο και πήρε στον Μα τέσσερα χρόνια για να περάσει. Μετά από αυτό, ο Μα παρακολούθησε το Κανονικό Πανεπιστήμιο της Χανγκτσόου[8] και αποφοίτησε το 1988 με Β. Α. στην αγγλική γλώσσα.

Στο σχολείο, ο Μα ήταν πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου. Μετά την αποφοίτησή του, έγινε καθηγητής της αγγλικής και του Διεθνούς Εμπορίου στο Πανεπιστήμιο Ντιεντσί του Χανγκτσόου. Αργότερα γράφτηκε στη Σχολή Απόφοιτων Επιχειρήσεων Τσέουνγκ Κονγκ, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο, απ' όπου και αποφοίτησε το 2006.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NDTV (@ndtv)

Ο Μα έκανε αίτηση για 30 διαφορετικές δουλειές και έχει απορριφθεί από όλες. "Πήγα για μια δουλειά με την αστυνομία, και μου είπαν, "δεν είσαι καλός", δήλωσε ο Μα σε συνέντευξή του στον Τσάρλι Ρόους."Πήγα ακόμα και στην KFC , όταν ήρθε στην πόλη μου. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι πήγαν για δουλειά. Είκοσι τρεις έγιναν αποδεκτοί. Ήμουν ο μόνος...".[10] Επιπλέον, έκανε αίτηση 10 φορές για το Χάρβαρντ και τον απέρριψαν.

Το 1994, ο Μα άκουσε για το διαδίκτυο. Στις αρχές του 1995, πήγε στις ΗΠΑ και με την βοήθεια των φίλων του όπου γνώρισε το Διαδίκτυο. Κατά την πρώτη επαφή του με το διαδίκτυο, έψαξε τη λέξη "μπύρα". Έπειτα, προσπάθησε να ψάξει για γενικές πληροφορίες σχετικά με την Κίνα και δεν βρήκε απολύτως τίποτα. Έτσι, αυτός και ένας φίλος του, δημιούργησαν μια κακής ποιότητας ιστοσελίδα που σχετιζόταν με την Κίνα.

Η ιστοσελίδα ξεκίνησε στις 9:40 π. μ. και από τις 12:30 μ. μ. είχε λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον Κινέζο που επιθυμούσε να μάθει γι ' αυτόν. Τότε ήταν όπου ο Μα κατάλαβε ότι το Διαδίκτυο είχε κάτι σπουδαίο να προσφέρει. Τον Απρίλιο του 1995, ο Μα, η γυναίκα του και μια φίλη της, πήραν δάνειο 20.000 δολάρια, και ξεκίνησαν την πρώτη τους εταιρεία. Η εταιρεία τους ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία ιστοσελίδων για επιχειρήσεις. Ονόμασε την εταιρεία του "Κίνα Κίτρινες Σελίδες." Μέσα σε τρία χρόνια, η εταιρεία του είχε κάνει 5,000,000 Κινεζικό Γουάν, που ισοδυναμεί με USD 800,000.

Ο Μα άρχισε να κατασκευάζει ιστοσελίδες για τις Κινεζικές εταιρείες με τη βοήθεια φίλων του στις ΗΠΑ. Έχει πει ότι "η μέρα που συνδέθηκα με το Διαδίκτυο, είχα προσκαλέσει τους φίλους μου και ανθρώπους της τηλεόρασης στο σπίτι μου," και με μια πολύ αργή σύνδεση dial-up, "περιμέναμε τρεις και μισή ώρες και είχαμε μισή σελίδα.... Ήπιαμε, είδαμε τηλεόραση και παίζαμε χαρτιά, περιμένοντας. Αλλά ήμουν τόσο περήφανος. Απέδειξα ότι το Διαδίκτυο υπήρχε."(Σε ένα συνέδριο το 2010, Μα, αποκάλυψε ότι ποτέ δεν έχει γράψει ούτε μια γραμμή κώδικα, ούτε έγινε μία πώληση σε πελάτη. Απέκτησε έναν υπολογιστή για πρώτη φορά στην ηλικία των 33 ετών.

Από το 1998 έως το 1999, ο Μα με επικεφαλής μια εταιρεία πληροφορικής που ιδρύθηκε από την Κίνα Διεθνούς Ηλεκτρονικού Εμπορίου Κέντρο, υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας. Το 1999 παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Χανγκτσόου με την ομάδα του να ιδρύει το Alibaba,  στο διαμέρισμά του με μια ομάδα 18 φίλους. Ξεκίνησε ένα νέο γύρο επιχείρηση ανάπτυξης με 500.000 γιουάν.

Τον Οκτώβριο του 1999 και τον Ιανουάριο του 2000, το Alibaba κέρδισε δύο φορές συνολικά $25 εκατομμύρια ξένων επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου. Το πρόγραμμα αναμένεται να βελτιώσει την εγχώρια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και να τελειοποιήσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για τις Κινεζικές επιχειρήσεις, ιδίωςτις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , για την αντιμετώπιση των προκλήσεων  του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο Μα ήθελε να βελτιώσει το παγκόσμιο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου και από το 2003 ίδρυσε Taobao Marketplace, το Alipay, το Αλί Μαμά και το Lynx. Μετά την ταχεία αύξηση του Taobao, το eBay προσφέρεται να αγοράσει την εταιρεία. Ωστόσο, ο Μα απέρριψε την προσφορά τους, και αντί αυτού προτίμησε την υποστήριξη του Τζέρι Γιανγκ, συν-ιδρυτή του Yahoo ο οποίος επένδυσε $1 δισεκατομμύριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr