Γιάννης Λουκάκος: Καλοκαιρινή τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου
Για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26εκατ. ή για 12 ατομικές τάρτες των 10 εκατ. Χρόνος εκτέλεσης της συνταγής 60 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα
- 400 γρ. ζύμη γλυκιά τάρτα μισοψημένη
- 450 γρ. κρέμα αμυγδάλου
- 400 γρ. σύκα φρέσκα, κομμένα σε φέτες
Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)
- 135 γρ. βούτυρο
- 135 γρ. ζάχαρη
- 190 γρ. αυγά
- 135 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
- 10 γρ. αλεύρι σκληρό
Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τάρτα
Ρίχνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη βάση της τάρτας μέχρι να γεμίσουν τα ¾ της επιφάνειάς της. Στρώνουμε τα κομμένα σύκα από πάνω ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα αμυγδάλου και να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός πολυκοπτικού μηχανήματος και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη σύσταση μιας παχύρευστης κρεμάς.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr