«Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»: Οι Times αποθεώνουν την Κρήτη
Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και την άγρια φύση των Χανίων. Στο ιδιο δημοσίευμα γίνεται μνήμεια και στην Κέρκυρα.
Επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχουν δεκάδες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από την Σκωτία, το άρθρο των Times ξεχωρίζει και συστήνει το νησί της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά. «Το όμορφο λιμάνι της Κρήτης αποπνέει μια μεθυστική γοητεία της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα πολυσύχναστα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι και τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.
Το άρθρο κάνει ξεχωριστή μνεία στην ιστορία, αλλά και την άγρια φύση των Χανίων. «Η ανθρωπότητα βρισκόταν εδώ από τους Μυκηναϊκούς χρόνους, το 1600 π.Χ. και τα ερειπωμένα κτίρια των Μυκηναίων προσελκύουν τους λάτρεις της αρχαιολογίας από πολύ μακριά», λέει, προτείνοντας στην συνέχεια στους «τυχοδιώκτες» επισκέπτες να διαβούν το φαράγγι της Σαμαριάς και να να εξερευνήσουν «παρθένα χωριά όπως ο Βάμος, γνωστός για το αυθεντικό κρητικό φαγητό».
Στην συνέχεια το άρθρο εξυμνεί την Κέρκυρα, που, όπως υπογραμμίζει, έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, χάρη στα πανέμορφα απόκρημνα βουνά της, τις αμμώδεις παραλίες αλλά και την πολιτιστική της πρωτεύουσα, η οποία ξεχωρίζει για «τα ελικοειδή μεσαιωνικά σοκάκια, τα ενετικά φρούρια με μωσαϊκά και τις ταβέρνες» της, ;όπως αναφέρει το cretalive. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα τοπικά προϊόντα, όπως «το πεντανόστιμο μέλι και οι ζουμερές ελιές» της Κέρκυρας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr