Γιάννης Λουκάκος: Σπανακόρυζο λεμονάτο – Σούπερ καλοκαιρινή συνταγή

Υπέροχη και θρεπτική συνταγή

ΥΛΙΚΑ
Για το σπανακόρυζο λεμονάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. τζίντζερ
  • 120 γρ. ρύζι
  • 400 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 40 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. άνηθο
  • 10 γρ. αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Για το σπανακόρυζο λεμονάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και τον άνηθο.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr