Ο Γιάννης Λουκάκος αποκαλύπτει το μυστικό πώς να φτιάξουμε καλαμάκια με κρέας για μοναδικά BBQ

Δείτε ένα-ένα τα βήματα του πώς μπορείτε να φτιάξετε καλαμάκια.

Μουλιάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για 1-2 ώρες, αν πρόκειται να μαγειρευτούν, ώστε να μην καίγονται εύκολα στις άκρες.

  • Κόβουμε τα υλικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και κρατάμε το μέγεθος μικρό για γρήγορο μαγείρεμα και περισσότερη νοστιμιά.
  • Χρησιμοποιούμε τρυφερά κομμάτια κρέατος.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτα υλικά, κρέας και λαχανικά για παράδειγμα, φροντίζουμε να τα κόψουμε σε τέτοιο μέγεθος, ώστε να μαγειρεύονται ομοιόμορφα.
  • Μαρινάρουμε, εφόσον μπορούμε, για έξτρα γεύση.
  • Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

Συνοδεύουμε με σάλτσες για συμπλήρωμα της γεύσης και περισσότερο ενδιαφέρον.

Στο εμπόριο υπάρχουν, εκτός από το κλασικό καλαμάκι, διάφορα πλέον σχέδια και σχήματα, που βελτιώνουν κατά πολύ την τελική εμφάνιση.

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr