ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ:Οι Πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες Γαστρονομίας στην Ελλάδα–20.000 Ελληνικά πιάτα και διάσημα Ελληνικά προϊόντα διεκδικούν ρεκόρ Γκίνες-Συνέντευξη Μίλτος Καρούμπας–Πρ. Λέσχης Αρχιμαγείρων!

Μόλις ολοκλήρωσα μια ‘’πολύ ζουμερή’’ συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μίλτο Καρούμπα, ο οποίος μου μίλησε με πάθος, σύγχρονη σκέψη, ανέπτυξε νέες ιδέες αλλά κυρίως μου έδωσε εντυπωσιακές για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας ειδήσεις.

Μόλις ολοκλήρωσα μια ‘’πολύ ζουμερή’’ συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μίλτο Καρούμπα, ο οποίος μου μίλησε με πάθος, σύγχρονη σκέψη, ανέπτυξε νέες ιδέες αλλά κυρίως μου έδωσε εντυπωσιακές για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας ειδήσεις.



·         Το Μάιο του 2016 θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 37ο  παγκόσμιο συνέδριο της Λέσχης Αρχιμαγείρων

·         20.000 ελληνικά πιάτα, τα περισσότερα που έχουν φτιαχτεί ποτέ με ελληνικά ΠΟΠ προιόντα θα διεκδικήσουν ρεκόρ Γκίνες στο Παναθηναϊκό Στάδιο  

·         Μέσα από το συνέδριο αυτό της WACS (World Association of Chefs Societies Congress ) θα ανακοινωθούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες Γαστρονομίας το 2020

·         Νικήσαμε τους άλλους δύο φιναλίστ και πολύ ισχυρούς Γιοχάνεσμπουργκ – Νότιο Αφρική, Κωνσταντινούπολη – Τουρκία.

·         15 παραρτήματα της Λέσχης Αρχιμαγείρων φέρνουν και στέλνουν καλά νέα για την Ελληνική Γαστρονομία : GReat kouzina σε Αμερική – Καναδάς – Γερμανία – Βέλγιο

·         Το eirinika.gr θα φιλοξενεί σε σταθερή βάση τα νέα και τις συνταγές από το chefclub.gr



 
Τι μου είπε ο Μίλτος Καρούμπας για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Γαστρονομίας: ‘’ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι από την Ελλάδα, από την Αθήνα τον Μάιο του 2016, όταν θα έρθουν εδώ 2.500 σεφ από όλο τον κόσμο, θα ανακοινωθούν επίσημα οι πρώτοι  Ολυμπιακοί Αγώνες γαστρονομίας για το 2020.



Ο κ. Μίλτος Καρούμπας, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων


Για την ανακοίνωση αυτού του μεγαλύτερου παγκόσμιου γαστρονομικού γεγονότος, οι Έλληνες σεφ που θα υποδεχτούμε τους Έλληνες συναδέλφους μας για το Athens 2016 WACS congress, θα ετοιμάσουμε και θα παρουσιάσουμε με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο 20.000 πιάτα της Ελληνικής κουζίνας και δεκάδες ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και μη διεκδικώντας ένα ρεκόρ Γκίνες. Οι ξένοι συνάδελφοι μας με μεγάλο ενθουσιασμό αποφάσισαν οι σπουδαιότατη αυτή ανακοίνωση να γίνει στην Ελλάδα και να τους δώσουμε εμείς την ‘’φλόγα’’ της ελληνικής γης που παράγει θαυμάσια ελληνικά καλούδια αλλά και πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια στην Διεθνή Γαστρονομική σκηνή έχοντας , θα έλεγα ,επαναστατικά ανανεωθεί. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες γαστρονομίας θα ανακοινωθούν στην Ελλάδα με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να γίνουν και στην Ελλάδα το 2020.





Για το πώς κατάφερε η Ελλάδα να διεκδικήσει και να πετύχει να της ανατεθεί το WACS 2016 Ο κ Καρούμπας με πολύ σεμνότητα μου είπε τα εξής:

Μ.Κ: ‘’Πήγαμε έξι μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Νότια Κορέα μαζί με εκπροσώπους της Artion της Θεσσαλονικιώτικης εταιρίας που θα διοργανώσει το συνέδριο, είχαμε προετοιμάσει η αλήθεια είναι έναν εξαιρετικό φάκελο στ και με το γνωστό Ελληνικό πάθος ‘’νικήσαμε’’ τους άλλους δύο φιναλίστ που ήταν η πολύ δυνατή Κωνσταντινούπολη και η εξίσου δυνατή Νότια Αφρική. Λέω ότι ήταν δυνατές διότι υπήρχε και μεγάλο Lobby όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και υπέρ της Τουρκίας αλλά και υπέρ της Νότιας Αφρικής από τις αγγλόφωνές χώρες, αλλά τελικά τους νικήσαμε. Μέτρησε βεβαίως και το γεγονός ότι σε όλους τους συναδέλφους μας ήταν πολύ δελεαστική η ιδέα να έρθουν για το συνέδριο αλλά και να το συνδυάσουν με μια εβδομάδα διακοπών πριν ή μετά στα Ελληνικά νησιά. Είχαμε λοιπόν δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα: νέα ελληνική κουζίνα, ‘’αήττητα’’ ελληνικά νησιά. Στην Κορέα μας βοήθησαν πολύ και η Πρεσβεία μας στην Σεούλ αλλά και η Αρχιεπισκοπή! ‘’



Ε.Ν: Είναι η πρώτη φορά που έρχεται το συνέδριο στην περιοχή μας;



Μ.Κ: ‘’πράγματι λέει ο κ Καρούμπας, ποτέ σε Μεσογειακή χώρα από το 1928 δεν έχει προκριθεί χώρα της Μεσογείου για την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου. Βλέπετε η χώρες που συνήθως το διοργάνωναν ήταν πολύ ανεπτυγμένες και γαστρονομικά αλλά και οικονομικά. Λάβετε υπόψη ότι τις τελευταίες φορές είχε γίνει στην Κορέα, στο Ντουμπάι, στην Ιαπωνία και στην Αμερική.’’



Ε.Ν: Πότε κ Καρούμπα θα πάρετε την σκυτάλη για το συνέδριο της Αθήνας¨

Μ.Κ: ‘’ φέτος το καλοκαίρι, με ένα πολύ μεγάλο πάρτι τον Ιούλιο στην Νορβηγία που είναι η φετινή διοργανώτρια χώρα. Θα πάμε εκεί 30 Έλληνες σεφ και θα μαγειρέψουμε ελπίζοντας (γέλια εδώ) να τους κάνουμε ντίρλα με τα τσίπουρα και τους μεζέδες. ‘’



Ε.Ν: Έχετε όμως εδώ στην Αθήνα την μεθεπόμενη εβδομάδα, μια άλλη μεγάλη εκδήλωση, το 7ο Διεθνές φόρουμ γαστρονομίας Great kouzina. Τι μαγικό θα δούμε εκεί από τα χεράκια σας;’’



Μ.Κ: ‘’ θα έχουμε διαγωνισμό καλλιτεχνικών γλυπτών από σοκολάτα, καραμέλα, βούτυρο γαμήλια τούρτας κτλ αλλά και διαγωνισμό σε σκάλισμα λαχανικών και φρούτων έχουμε επίσημους καλεσμένους 30 Πολωνούς αρχιμαγείρους που θα μας παρουσιάσουν την κουζίνα τους κι εμείς την δική μας. Σας δίνω το πρόγραμμα κι εσείς θα διαλέξετε. Θα είναι ένα great weekend με αλλεπάλληλους διαγωνισμούς κρύων και ζεστών πιάτων, ομιλιών για την αξία των διατροφικών προϊόντων, επίδειξης νέων τεχνικών μαγειρέματος αλλά και ενός τεράστιου μπουφέ με την ελληνική κουζίνα του χθες και του αύριο.

Ε.Ν: Τι σημαίνει GReat kouzina κ Καρουμπα;

Μ.Κ: ‘’ σεβόμαστε την παράδοση, αλλάζουμε την εμφάνιση, διασφαλίζουμε την ποιότητα.’’

To GReat kouzina θα πάει σε όλο τον κόσμο αφού πρώτα περάσει από όλες τις περιφέρειες



Ε.Ν: Πως θα πετύχετε να πάει η ελληνική κουζίνα μπροστά και στα πέρατα του κόσμου;

Μ.Κ: Με συλλογικότητα: ΕΦΕΤ, Υπουργείο Τουρισμού, Γεωργίας, Επιστήμονες, Διατροφολόγοι, Πανεπιστήμια, και σεφ με αγάπη και γνώσεις όλοι μαζί θα φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήδη η Μαρία Λόη επικεφαλής στην Αμερική του γραφείου μας, η Ντίνα Νικολάου στην Γαλλία κα σε 15 άλλες χώρες δουλεύουμε να κάνουμε την Ελληνική Κουζίνα πραγματικά GReat με λιγότερο αλάτι, πολλά μυρωδικά μειωμένα βούτυρα και λιπαρά.  




 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr