Ντίνα Νικολάου: Πενάκι με γαρίδες και σπανάκι - Ο μαραθόσπορος σε συνδυασμό με το ούζο δίνει απίστευτα αρώματα & γεύση

Χορταστική συνταγή με γαρίδες και τρυφερό σπανάκι.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1.  

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το πενάκι να βράσει al dente.

     

  2.  

    Παράλληλα σε ένα βαθύ γουόκ ή τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τους μαραθόσπορους και μόλις καβουρδιστούν προσθέτω τις γαριδούλες. Αλατοπιπερώνω και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τες 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, μεταφέρω τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις διατηρώ ζεστές.

     

  3.  

    Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο, αλατίζω και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σπανάκι αλατοπιπερώνω και ρίχνω τις τριμμένες τομάτες. Μόλις πάρουν βράση, με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο γουόκ μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτω το ταχίνι, ανακινώ το γουόκ για να ανακατευτούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr