Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μας φτιάχνει Cupcakes αμυγδάλου με γλάσο κρέμας τυριού

Επειδή τα cupcakes αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes:
70γρ πάστα αμυγδάλου
1/3 φλ ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό, ασπράδι
1/4 φλ γάλα με 2% λιπαρά
2 κ.σ. φυτικό λάδι
2/3 φλ (85γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο:

56γρ κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά, μαλακωμένη
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλ ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cupcakes:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 περίπουλεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα κοκκώδες μείγμα.

Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και συνεχίζουμε  να χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αμυγδάλου και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 μικρές θήκες για cupcakes,  βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνουμε στους 175C για 8 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις θήκες και επάνω σε σχάρα για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε από τις θήκες και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο:

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

 Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.

Απλώνουμε σε κάθε cupcake 1 1/2 κ.γ. γλάσο.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr